У Брюсселі розпочинається 18-й саміт Україна-ЄС

Четвер, 24 листопада 2016, 09:42

У Брюсселі  24 листопада пройде 18-й саміт Україна-ЄС, на якому будуть обговорювати низку питань двосторонніх відносин України та Європейського Союзу.

Про це повідомляє Європейська Правда.

Саміт Україна-ЄС пройде у форматі робочого обіду, чому передуватиме зустріч президента України Петра Порошенка з трьома президентами ЄС. 

ЄС представлятимуть президент Європейської ради Дональд Туск та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Президент Петро Порошенко представлятиме Україну. Президент Європейського парламенту Мартін Шульц візьме участь у зустрічі лідерів до саміту.

На саміті будуть обговорювати питання лібералізації візового режиму та виконання Мінських угод. Як повідомляли в адміністрації президента України, на саміті не будуть озвучувати дату початку дії безвізового режиму для України.

Очікується, що на саміті Україна-Євросоюз підпишуть чотири документи.

Зокрема, буде підписано низку угод у сфері енергетики, боротьби з корупцією, співробітництва з Європолом та щодо подальшої підтримки ЄС Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

На додаток, також буде проголошена програма щодо підтримки реформи державного управління і верховенства права.

Одним із підсумків саміту Україна-ЄС має бути виділення України фінансової допомоги у сумі 120 млн євро для продовження реформи держслужби та у сфері протидії корупції.

Як зазначається на сайті Європейської Ради, саміт буде можливістю підтвердити міцні партнерські відносини між ЄС і Україною, а також обговорити прогрес та підтримку українських реформ.

Лідери також обговорять кризові та конфліктні питання, а також зовнішньополітичні питання, такі як відносини з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.