ЄС виділить Україні 104 млн євро на підвищення зарплат держслужбовцям

Четвер, 24 листопада 2016, 11:16

На саміті Україна-ЄС буде підписано угоди про виділення Україні 120 млн євро на антикорупційну реформу та реформу держслужби.

Про це йдеться у статті на ЄвроПравді.

"Під час саміту буде підписано дві угоди, які дозволять виділити Україні майже 120 млн євро – 15 млн на антикорупцію та 104 млн на реформу держслужби", – йдеться у статті.

За інформацією джерел ЄвроПравди, "договір про 104 млн євро, швидше за все, не буде підписаний. ЄС просто візьме на себе таке зобов’язання, а документально його оформлять пізніше", позаяк до саміту сторони просто не встигнуть завершити всі формальності.

"Ключова позитивна новина: ЄС нарешті виділить гроші на підвищення зарплатні державним службовцям", – наголошується у статті.

"Ця сума надходить до бюджету, і далі Україна використовує ці кошти для виконання програми реформи держслужби, зокрема – у питанні підвищення зарплаті до гідного рівня", – розповів ЄвроПравді європейський посадовець, обізнаний про деталі.

Співрозмовник ЄП наголосив, що за домовленістю з Україною експеримент з підвищення зарплатні розпочнеться з "команд реформаторів у окремих міністерствах".

"Україна створює команди з підтримки реформ у кожному міністерстві, і ми допомагатимемо таким командам. Будуть пілотні міністерства – Мінфін, Мінагро та Мінінфраструктури будуть тими, де розпочнеться експеримент", - додав європейський посадовець.

Варто також додати, що не всі кошти підуть саме на зарплатні, бо значна частина допомоги має бути спрямована на тренінги та підвищення кваліфікаційного рівня державних службовців.

Детальніше про те, яких результатів варто очікувати від 18-го саміту Україна-ЄС, читайте у статті на ЄвроПравді Саміт напівперемоги: що отримає та що втратить Україна на зустрічі в Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.