ЄС повинен продовжити санкції проти РФ – Порошенко

Четвер, 24 листопада 2016, 14:52

Президент України Петро Порошенко наполягає на тому, що Євросоюз має зберігати санкції проти РФ, і закликає ЄС бути солідарним з Україною.

Про це він повідомив у інтервʼю виданню Die Welt напередодні саміту Україна-ЄС у четвер у Брюсселі.

"Єдність і солідарність - це те, що ми очікуємо від Європейського Союзу. Це дуже важливо для наших реформ і нашої боротьби проти російської агресії", – заявив Порошенко.

Він також відзначив, що надзвичайно важливо те, що "Україна та ЄС тісно співпрацюють разом і зміцнюють солідарність, спираючись на досягнутий прогрес". .

За словами Порошенка, продовження санкцій проти РФ мають величне значення у контексті підтвердження солідарності ЄС з Україною.

"Санкції мають величезне значення в цьому контексті. Я вважаю, саміт Україна-ЄС підтвердить, що санкції повинні зберігатися до тих пір, допоки не буде відновлено суверенітет і повну територіальну цілісність України, повернутий Крим. Я переконаний, що економічні та секторальні санкції проти Росії будуть продовжені на черговий термін", – наголосив Порошенко.

Порошенко також заявив, що саміт Україна-ЄС має "стратегічне значення".

"Ми підходимо до саміту з конкретними сподіваннями. Є домовленість про те, як Угода про асоціацію буде ратифікована і я сподіваюся, що у нас буде довгоочікуваний прорив у стосунках, що має показати саміт ЄС у середині грудня".

Раніше повідомлялося, що ЄС у грудні ймовірно продовжить економічні санкції проти Росії, термін яких спливає наприкінці січня наступного року, однак подальше продовження після інавгурації Дональда Трампа – під питанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: