Італійська газета опублікувала промову Путіна про необхідність довіряти Росії

Неділя, 27 листопада 2016, 17:56

В італійській газеті La Stampa з’явилася публікація під назвою "Прийшов час довіряти Росії, спільний фронт проти терору", яка є перекладом окремих положень одного з останніх виступів президент РФ.

Так в опублікованому на ресурсі La Stampa в рубриці Opinion ("Думка") тексті наводяться витяги з промови Путіна на останньому Валдайському форумі, який пройшов 24-27 жовтня, повідомляє ТАСС.

За словами Путіна протиріччя та тягар взаємної недовіри в нинішніх міжнародних відносинах "обмежує наші (Росії та її партнерів – ред..) можливості в пошуку ефективних відповідей на виклики і конкретні загрози, з якими сьогодні стикається світ".

"У той же час … структури, які утворилися під час "холодної війни" явно застарілі, такі як НАТО, незважаючи на все, що було сказано про необхідність адаптуватися до нової реальності, не змогли ефективно адаптуватися до нових умов", – йдеться у промові російського президента.

На думку Путіна, міжнародні партнери РФ, "зовсім не збираються вирішувати міжнародні проблеми, такі як тероризм". 

"Я ставлю питання - де результати боротьби з тероризмом і екстремізмом? В окремих місцях результати є, а в глобальному - ні, і загрози тільки наростають. Ми пам'ятаємо ейфорію на Заході з приводу "арабської весни". Де тепер ці бравурні марші?", - сказав у жовтневій промові російський президент.

"В нашому розумінні справжнє лідерство сьогодні полягає не в тому, щоб вигадувати ефемерні загрози і, спекулюючи на них, намагатися підім'яти під себе інших, а в тому, щоб бачити реальні проблеми, сприяти об'єднанню зусиль держав у їх вирішенні. І саме так Росія розуміє сьогодні свою роль у світових справах", - додав президент РФ.

Раніше повідомлялося, президент РФ Володимир Путін заявив, що практика прийняття рішень в НАТО викликає занепокоєння, і тому Росія буде вживати контрзаходи у відповідь на розширення НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: