Путін привітав журналістів, яких назвали пропагандистами у резолюції Європарламенту

Середа, 23 листопада 2016, 17:19

Президент РФ Володимир Путін вважає резолюцію Європарламенту щодо боротьби з антиєвропейською пропагандою з боку РФ та різноманітних терористичних організацій "деградацією уявлень про демократію"..

Про це повідомляє російське агентство ТАСС.

"Если такое решение принято, это говорит о том, что мы наблюдаем совершенно очевидную деградацию в политическом смысле этого слова представлений о демократии в западном обществе", - заявил он.

Журналістів з РФ, які працюють у російських пропагандистських ЗМІ, що згадані у резолюції Європарламенту, Путін "привітав з тим, що вони проводять досить активно, результативно і талановито свою роботу".

Нагадаємо, євродепутати попереджають, що Кремль посилив свою пропаганду проти ЄС після анексії Криму та початку гібридної війни на Донбасі.

Вони зазначають, що "російська влада використовує широкий спектр засобів і інструментів, таких як аналітичні центри, багатомовні телеканали (наприклад, "Росія сьогодні"), псевдоінформаційні агентства і (наприклад, Супутник) , соціальні медіа та інтернет-тролів.

У резолюції підкреслюється, що ЄС повинен протистояти кампанії дезінформації та пропаганди як міжнародних гравців на рівні держав, таких як Росія, так і недержавних суб'єктів міжнародних відносини, таких як ІДІЛ, "Аль-Каїда" та інші джихадистські терористичні групи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: