Глави МЗС України та Швеції: успіх України важливий для всієї Європи

Понеділок, 28 листопада 2016, 12:00

Успіх українських реформ є важливим не тільки для України, а й для всього регіону і також для всієї Європи.

Про це йдеться у спільній статті глав МЗС України та Швеції, Маргот Вальстрьом та Павла Клімкіна, що була опублікована на ЄвроПравді в день візиту глави шведської дипломатії до Києва.

У статті глава МЗС Швеції вкотре заявила, що партнерство України та Швеції є проявом "непохитної та фундаментальної підтримки суверенітету, територіальної цілісності і невід’ємного права всіх країн обирати власне майбутнє".

Вальстрьом також підкреслила: уряд її країни наголошує, що "дії Росії щодо незаконної анексії Криму і триваючої агресія на Донбасі є неприйнятними".

Також у публікації йдеться про повну підтримку процесу реформування України з боку Швеції, а також про те, що обидві сторони зроблять все для того, аби Угода про асоціацію України з ЄС якомога швидше набрали чинності.

"Ми віримо у відкритий Європейський Союз, який має тісні зв’язки з Україною та іншими країнами-партнерами в рамках Східного партнерства. Успіх реформ і демократичних перетворень в Україні є важливим не тільки для України, а також і для цілого регіону, і для всієї Європи", – резюмують в статті глави МЗС України та Швеції.

Раніше повідомлялося, що до Києва з офіційним візитом прибула міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: