ЄС та Туреччина обговорять перспективи безвізу та міграційну угоду 29 листопада

Понеділок, 28 листопада 2016, 14:22

Чиновники з Туреччини та Європейського Союзу зустрінуться 29 листопада у Брюсселі, щоб обговорити реалізацію міграційної угоди та перспективи лібералізації візового режиму для турецьких громадян.

Про це повідомляє Hurriyet daily News.

Заплановано зустріч міністра Туреччини у справах ЄС Омера Челіка з віце-президент Єврокомісії Франсом Тіммермансом, єврокомісаром з питань міграції Дімітрісом Аврамопулосом, єврокомісаром з питань безпеки Джуліаном Кінгом та єврокомісаром з питань клімату та енергетики Мігелем Аріасом Каньєте.

Згідно із заявою турецького Міністерства у справах ЄС, Челік, як очікується, обговорить останні події у турецько-європейських відносинах, а також боротьбу з тероризмом, міграцію, лібералізацію візового режиму, питання клімату та енергетики зі своїми колегами в Брюсселі.

Нагадаємо, 24 листопада була прийнята резолюція, в якій євродепутати закликають ввести тимчасовий мораторій на переговори з Туреччиною про вступ до Європейського союзу.

У резолюції йдеться про те, що Туреччина, тим не менш, повинна залишатися "прикріпленою" до ЄС.

Після цього президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попередив, що Туреччина може "відкрити ворота для мігрантів", якщо ЄС продовжить тиск на країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: