Німеччина не відмовиться від зміцнення обороноздатності НАТО – президент ФРН

Понеділок, 28 листопада 2016, 17:56

Президент Німеччини Йоахім Гаук наголосив, що його країна не збирається відмовлятися від зміцнення обороноздатності НАТО.

Про це він заявив під час свого візиту до штаб-квартири багатонаціонального північно-східного корпусу НАТО в польському Щецині, повідомляє Польське радіо.

Президенти Польщі та Німеччини Анджей Дуда і Йоахім Гаук провели переговори про польсько-німецькому співробітництві у сфері безпеки.

Президент Німеччини Йоахім Гаук висловив задоволення співпрацею з Польщею у сфері оборони в рамках НАТО і підкреслив, що ситуація в Європі інша, ніж можна було очікувати ще кілька років тому, у зв'язку з чим необхідно посилити загальну обороноздатність НАТО.

"Те, що НАТО ухвалило, має інтенсивно розвиватися, але це ніколи не повинно сприйматися як загроза. Це повинна бути серйозна демонстрація готовності до оборони в разі, якщо будуть зазіхати на нашу цілісність або на наші цінності", - наголосив Гаук.

Він також додав, що оборонна політика Німеччини схожа з оборонною політикою Польщі, і Німеччина не відмовиться від зміцнення обороноздатності Альянсу.

В свою чергу президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі заявив, що в переговорах з президентом Німеччини Йоахімом Гауком він торкнувся теми зміцнення співпраці між НАТО і Європейським союзом.

"Глава польської держави відзначив, що зустріч в Щецині відбулася якраз через 25 років після укладення польсько-німецької угоди про дружбу та добросусідство, додавши, що Німеччина – це союзник Польщі", - йдеться у повідмоленні видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.