ЄС продовжить підтримувати Україну для завершення проектів на ЧАЕС

відео
Вівторок, 29 листопада 2016, 17:47

Європейський Союз продовжить працювати з Україною та іншими міжнародними партнерами для завершення проектів на Чорнобильській атомній електростанції (АЕС).

Про це йдеться у спільній заяві представників ЄС з нагоди завершення насування нового безпечного конфайнмента (НБК) на зруйнований 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

"Сьогоднішній день знаменує собою важливу віху на довгому шляху в зусиллях України і міжнародного співтовариства, щоб зробити Чорнобильську АЕС екологічно безпечною. Він також нагадує нам – через 30 років після ядерної катастрофи, наслідки якої досі відчувають жителі України, Білорусі та сусідніх країн – що ядерна безпека була і залишається дуже серйозним питанням, яке заслуговує постійної міжнародної уваги і дій для запобігання подальших катастроф", - йдеться у заяві.

Європейський Союз є найбільшим донором проекту і виділив близько 750 млн євро на проекти, пов’язані з ЧАЕС.

"Європейський Союз прагне до подальшого підвищення ядерної безпеки в усьому світі і буде продовжувати працювати з Україною, ЄБРР, країнами G7 і інші міжнародними донорами, щоб гарантувати, що проекти на Чорнобильській АЕС та в районах, постраждалих від аварії, були доведені до успішного завершення", - йдеться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: