Нова ініціатива проти абортів в Польщі: $1 тис. за дитину, народжену з вадами

Четвер, 3 листопада 2016, 17:33

У Польщі уряд хоче запропонувати матерям разову допомогу на загальну суму 1 тисяча доларів (4 тисячі золотих) у разі народження дитини із вадами розвитку.

Про це повідомляє видання Oko.press, яке дізналося про деталі урядового законопроекту "За життя".

Згідно із законопроектом, жінкам, які відмовляться від аборту та "народять живу дитину" із вадами розвитку, буде надано грошову допомогу на загальну суму 1 тисяча доларів, а також буде забезпечено догляд фахівця для дитини протягом 18 років. Окрім того, сім'я отримає психологічну підтримку.

Також, як повідомляє видання, якщо дитина народиться мертвою, то сім'я не отримає грошову допомогу.

Крім того, згідно із законопроектом, сім'ям, які будуть виховувати дітей із вадами, буде призначено помічників, які будуть "координувати підтримку з метою подолання труднощів у догляді та вихованні дитини".

Нагадаємо, 2 листопада до Сейму надійшов урядовий законопроект "За життя", який дозволить надати підтримку вагітним жінкам та їхнім дітям, з особливим акцентом на потребах дітей з важкими генетичними вадами та невиліковними хворобами.  3 листопада документ має розглянути Комісія соціальної політики та сім’ї.

Створення урядової програми "За життя" прем’єр-міністр Беата Шидло анонсувала у жовтні, коли Сейм відхилив законопроект громадянського комітету "Стоп абортам", що повністю забороняв виконання абортів та передбачав кримінальну відповідальність для жінок, котрі перервали вагітність.

Як сказала тоді Беата Шидло, польський уряд запропонує програму, яка б пропонувала різні можливості підтримки для сімей, які виховують неповносправних дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.