Опозиційна прокурдська партія Туреччини бойкотуватиме роботу парламенту

Неділя, 6 листопада 2016, 14:17

Прокурдська опозиційна Народно-демократична партія вирішили призупинити роботу в парламенті після арешту дев'яти своїх депутатів, у тому числі співголови Селахаттіна Демірташа і Фігена Юкшекдага.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

 "В результаті обговорення ситуації, що склалася, ми вирішили припинити нашу роботи в органах законодавчої влади і зустрітися з нашими людьми в черговий раз," – заявив прес-секретар партії Айхан Білген після партійних зборів у південно-Східній провінції Діярбакир.

Він додав, що партія не була повністю відкликати своїх депутатів з парламенту, проте депутати партії не будуть брати участь у засіданнях Генеральної Асамблеї або засідання парламентських комісії.

"Туреччина знаходиться на переломному етапі. Ми хочемо побачити, що це рішення означає для Туреччини і всього світу, а не обговорювати дрібні деталі. Ми зробили дуже чітке оголошення і ми будемо робити те, що ця заява потребує. Прийняття рішень з громадськістю в нашому порядку денному", - сказав Билген.

Між тим, заступник прем'єр-міністра Туреччини Чаніклі і сказав, що рішення партії "не вплине на роботу парламенту".

Нагадаємо, в ніч на 4 листопада в ході поліцейської операції було затримано співголів прокурдської Народної демократичної партії Селахаттіна Демірташа і Фіген Юкшекдаг. Крім того, було затримано дев’ять депутатів партії.

ЄС заявив, що затримання співголів і депутатів Народної демократичної партії Туреччини підриває основні принципи демократії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.