У Косові пройшов численний марш через смерть опозиціонера

Вівторок, 8 листопада 2016, 17:16

В столиці Косова Приштині тисячі прихильників опозиції вийшли на "марш за справедливість" для Астріта Дехарі, прихильника опозиційної партії "Рух самовизначення Косова", який помер у в'язниці.

Про це повідомляє Reuters.

Астріт Дехарі та п'ять інших прихильників опозиційної партії "Рух самовизначення Косова" були заарештовані у вересні за підозрою в причетності до вибуху біля будівлі парламенту.

Вибух стався на тлі зростання напруженості у зв'язку з пропозицією уряду Косова ратифікувати договір про кордон з Чорногорією, який би дозволив жителям Косова без віз приїжджати в ЄС. Опозиційні партії Косова виступали проти документу.

Повідомляється, що Дехарі був знайдений мертвим у своїй тюремній камері в суботу. Опозиційна партія підозрює, що він був убитий.

Як повідомляється на сайті Kosovotwopointzero.com, протестувальники пройшли маршем по одній з центральних вулиць столиці із зображенням Дехарі та величезним банером з написом "Справедливість", перш ніж попрощатися із активістом на траурній церемонії, яка проходила біля Національного театру.

Фото kosovotwopointzero.com 
 Фото kosovotwopointzero.com 

Нагадаємо, напад біля будівлі парламенту Косова в Пріштіні стався 4 серпня на тлі політичної напруженості через угоду Косова з сусідньою Чорногорією щодо спільного кордону. Оопозиційні партії Косова виступали проти документу, який передбачає передачу Чорногорії 8 тисяч гектарів землі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.