Перший екзит-пол: американці не довіряють жодному з кандидатів

Середа, 9 листопада 2016, 01:13

За результатами першого екзит-полу, американські виборці мають застереження щодо обох кандидатів у президенти – Гілларі Клінтон і Дональда Трампа.

Такими є дані національного екзит-полу Edison Research, засновані на опитуваннях вибрців на виході з дільниць і телефонних опитуваннях тих, хто проголосував достроково, передає The Wall Street Journal.

Екзит-пол показав, що виборці однаково мають сумніви щодо обох кандидатів. У відповідь на запитання, чи кандидат демократів чесна і гідна довіри більшість відповіли негативно. Те саме стосується і кандидата республіканців.

Більшість опитаних вважають, що характер Трампа недостатньо підходить для роботи президентом. Щодо Клінтон, то більшість вважає її більш підходящою для цієї посади.

На питання, чи кандидати достатньо кваліфіковані для роботи президентом трохи більше половини відповіли ствердно щодо клінтон і переважна більшість дали негативну відповідь щодо Трампа.

Екзит-пол також показав, що незалежно від того, хто очолить Білий Дім багато людей відчуватимуть страх. 53% опитаних заявили, що будуть налякані або занепокоєні, якщо переможе Клінтон. В той же час страх або занепокоєність відчуватимуть 58% у разі перемоги Трампа.

Більшість виборців також заявили, що три раунди дебатів були важливим фактором для здійснення ними вибору – для чверті виборців це взагалі був вирішальний фактор.

Щодо найбільших скандалів виборчої кампанії, пов’язаних з основними кандидатами, то 44% заявили, що їх серйозно занепокоїло використання Гілларі Клінтон приватного сервера для робочого листування. 51% заявив, що серйозно занепокоєний через поводження Дональда Трампа з жінками.

54% виборців заявили, що задоволені роботою нинішнього президента Барака Обами, однак лише 4 з 10 сказали, що мають позитивні очікування щодо президентства Гілларі Клінтон або Дональда Трампа.

Близько 4 з 10 виборців що головною рисою у кандидаті для них була здатність принести потрібні зміні, для приблизно такої ж кількості важливий досвід.

Водночас видання зазначає, що ці  дані не показують того, хто точно заїде до Білого Дому і нагадує, що в 2004 році перші екзит поли показали перемогу Джона Керрі.

Як повідомлялося, у США сьогодні проходить загальне голосування на виборах президента країни. Нинішній глава держави Барак Обама залишає свій пост після двох термінів президентства.

На першій дільниці, де пройшло голосування перемогла Гілларі Клінтон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.