Франція та Ірландія вимагають конкретики щодо британських планів по Brexit

Четвер, 1 грудня 2016, 14:40

Франція та Ірландія в четвер висловили своє обурення з приводу повільного темпу розробки плану щодо Brexit британським урядом і відсутністю у нього чіткого розуміння того, яким має бути вихід Британії з ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Як відзначає агенція, уряди обох країни "хочуть внести ясність (щодо британських планів по виходу з ЄС) протягом найближчих кількох тижнів".

"Європейський Союз готовий вести переговори. Ми на "низькому старті", але ми повинні починати на чіткій основі. Якщо буде зрозуміло, з чого ми починаємо, то переговори підуть добре", – заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро під час прес-конференції з ірландським колегою Чарльзом Фланаганом.

"Важлива, насамперед, конкретика. Ви (Британія) не можете вибрати, чого ви хочете... (досі) немає достатньої ясності", – додав Еро.

Еро також зазначив, що країни ЄС, як і раніше, повністю єдині в тому, щоб не починати переговори з Британією до статті 50 Лісабонської угоди.

"Зараз, через п'ять місяців після ухвалення історичного рішення британського народу дуже важливо, щоб ми йшли до конкретики і точно знали, який він, британський план, і дуже важливо, щоб протягом найближчих декількох тижнів ми внесли ясність в це питання," – в свою чергу наголосив Фланаган.

Раніше повідомлялося, що за даними видання The Times уряд Великої Британії наразі не виробив чіткого плану щодо виходу країни з ЄС, всередині уряду є значні суперечності щодо стратегії Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: