Прем'єр Польщі пообіцяла допомогти Британії з Brexit

Понеділок, 28 листопада 2016, 16:33

Премʼєр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що її країна готова допомогти Британії досягнути якомога кращих умов Brexit у майбутніх переговорах з ЄС.

Про це вона заявила в інтервʼю лондонському виданню The Daily Telegraph напередодні свого візиту до Бритнаїі, повідомляє Польське радіо.

Видання відзначає, що матеріал вийшов під заголовком "Польща готова допомогти Великобританії, своєму старому другові, домогтися як можна більш зручних умов Brexit".

"Польщу та Велику Британію об'єднує не тільки військова історія і ті півстоліття, коли в Лондоні перебували президент і уряд. У нас схожий підхід до сучасних викликів у сфері безпеки. І Польща, і Великобританія витрачають на оборону понад 2% ВВП, згідно з рекомендаціями НАТО", – написала глава польського уряду.

За словами Шидло, обидві країни прагнули до зниження рівня бюрократії та створення більш відкритого та конкурентоспроможного Євросоюзу.

"Саме тому Польща з сумом прийняла результати британського референдуму. Для нас це означає, що прихильники реформи ЄС скоро втратять важливого союзника", – йдеться в публікації.

Польський премʼєр наголосила, що Варшава буде однією з тих столиць Європи, які підійдуть до питання Brexit з практичним і конструктивним підходом.

"Обом сторонам потрібен компроміс", - зазначила Шидло.

У статті прем'єр Польщі також висунула умова співпраці – "повага позиції і прав мільйонів мігрантів з Євросоюзу у Великобританії і прав британців в ЄС". 

Нагадаємо, екс-прем'єр Британії Тоні Блер заявив, що вихід країни з Європейського Союзу можна заблокувати, якщо британці побачать, що Brexit принесе більше шкоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: