У профспілці пілотів заявили, що потребують більше інформації від Lufthansa

Четвер, 1 грудня 2016, 19:10

У німецькій профспілці пілотів Vereinigung Сockpit заявили, що потребують більше інформації від Lufthansa, перш ніж мають вирішити, чи продовжувати переговори, чи продовжувати страйки.

Про це повідомляє Reuters.

Профспілка провела шестиденний страйк минулого тижня, що вплинуло на більш ніж 525 тисяч клієнтів авіакомпанії Lufthansa.

"Vereinigung Сockpit очікує чітку та зрозумілу пропозицію, щоб визначити, чи відновлювати переговори, з посередником, чи ні", - йдеться в заяві профспілки.

У середу, 30 листопада, керівництво авіакомпанії Lufthansa зробило нову пропозицію пілотам щодо врегулювання тарифної суперечки, з метою завершити страйки, в результаті яких авіакомпанія скасувала сотні рейсів.

Авіакомпанія запропонувала збільшити заробітну плату на 4,4% у два етапи, а також одноразову виплату, проте остання пропозиція вже не була пов'язана з жодними термінами та умовами.

Раніше компанія вимагала, щоб пілоти погодилися на зміну пенсійного забезпечення в обмін на підвищення зарплати.

Як відомо, тарифна суперечка між профспілкою пілотів Vereinigung Сockpit і Lufthansa триває від квітня 2014 року. Vereinigung Cockpit вимагає збільшення оплати праці пілотів на 22 відсотки за п'ятирічний період з 2012 року.

Наприкінці минулого тижня профспілка відхилила пропозицію авіакомпанії, зроблену 25 листопада, яка передбачала збільшення оплати праці пілотів на 4,4 відсотка у два етапи до середини 2018 року, а також одноразову виплату розміром 1,8 місячної зарплатні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.