Конституційний суд затвердив перемогу Додона на виборах президента Молдови

Вівторок, 13 грудня 2016, 18:09

Перемога проросійського політика Ігоря Додона була затверджена рішенням Конституційного суду Молдови.

Про це повідомляє NewsMaker.

"Глава КС Александру Тенасе заявив, що Конституційний суд визнає результати виборів і обрання Ігоря Додона президентом. Такичм чином відхилив запит партії "Дія і солідарність" (Partidul "Actiune si Solidaritate" — PAS) з вимогою скасувати результати другого туру виборів і проведення повторного голосування", – йдеться у повідомленні.

За словами голови Конституційного суду Молдова, перший тур виборів був організований за тими ж правилами, що і другий, але Санду не опротестовувала його результати.

На думку суддів Конституційного суду Молдови під час виборів не було зафіксовано порушень, які вплинули на результати голосування, тому немає законних підстав для скасування результатів другого туру виборів.

Видання відзначає, що Ігор Додон дав брифінг відразу після оголошення рішення суду. Він заявив, що суд практично місяць зволікав з прийняттям рішення щодо виборів.

"Ще раз хочу зазначити, що це робилося навмисно, щоб влада встигли провести антинародні реформи, у тому числі призначити генпрокурора, відкрити в Кишиневі офіс зв'язку НАТО, провести пенсійну реформу та інше", – заявив новообраний президент Молдови.

Нагадаємо, 13 листопада у Молдові відбувся другий тур президентських виборів. За результатами підрахунку всіх голосів на виборах президента Молдови перемогу здобув лідер Соціалістичної партії Ігор Додон.

Відзначимо, що основний конкурент Додона, лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду заявила, що оскаржить результати виборів президента Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: