Прем’єр Нідерландів заявив про "помірний оптимізм" щодо асоціації Україна-ЄС

Четвер, 15 грудня 2016, 13:15

Прем’єр Нідерландів має помірно оптимістичні очікування перед переговорами з лідерами ЄС щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Про це він сказав по приїзді на саміт ЄС у Брюсселі, повідомляє видання AD.nl.

"Я дуже мотивований добитися рішення. Ми маємо його досягти, інакше Угоду не буде ратифіковано", - сказав Рютте.

"Російські ризики зростають. Я роблю це, бо переконаний, що ми не можемо ризикувати європейською єдністю перед Росією" - наголосив прем’єр.

Як повідомлялося, глави держав та урядів країн-членів Європейського Союзу збираються у четвер, 15 грудня, на одноденний саміт у Брюсселі, на якому окрім обговорення питань міграції, безпеки, економічного та соціального розвитку, мають вирішити питання ратифікації парламентом Нідерландів Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Планується, що лідери мають схвалити окрему декларацію, в якій буде вказано, що Угода про асоціацію не надає Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС, не гарантує додаткової фінансової і військової допомоги, не надає українцям права жити і працювати в ЄС тощо.

Схвалення такої декларації має відкрити дорогу до ратифікації Угоди Нідерландами. У разі якщо лідери не домовляться, то прем’єр Нідерландів пообіцяв вже наступного дня запропонувати парламенту відкликати закон про ратифікацію Угоди, прийнятий ще до референдуму 6 квітня. На цьому референдумі більшість голландців, що взяли участь у голосуванні, висловилися проти асоціації з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.