У Радбезі ООН голосуватимуть за проект резолюції щодо Алеппо 19 грудня

Понеділок, 19 грудня 2016, 10:59

У Раді Безпеки ООН вдалося узгодити проект резолюції про відправлення місії спостерігачів в східне Алеппо, за який голосуватимуть 19 грудня. 

Про це повідомляє Associated Press.

Росія та Франція оголосили про погодження компромісного тексту резолюцію ООН для відправлення спостерігачів ООН в східну частину Алеппо для забезпечення безпечної евакуації і негайної доставки гуманітарної допомоги.

"Посол ООН від Франції Франсуа Делаттр заявив журналістам про те, що компроміс був досягнутий після більш ніж трьох годин закритих консультацій в неділю, та Рада Безпеки проведе голосування щодо резолюції в 9.00 ранку (за північноамериканським східним часом) у понеділок (19 грудня - Ред.)", - йдеться у повідомленні.

Делаттр заявив, що сподівається на позитивне голосування.

Відзначимо, що постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін перед початком консультацій заявляв журналістам, що Москва не може погодитися з проектом резолюції Франції, якщо текст не буде змінено.

Повідомляється, що після консультацій Чуркін заявив про те, що було сформульовано "хороший текст".

За словами посла США в ООН Саманти Пауер, резолюція дозволить швидко відправити більше ніж 100 співробітників місії ООН у східне Алеппо для спостереження за евакуацією. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: