Поліція Британії посилює заходи безпеки після нападів у Берліні та Анкарі

Вівторок, 20 грудня 2016, 13:05

Британська поліція заявляє, що змінює свої плани із забезпечення масових заходів після того, як через наїзд вантажівки в Берліні загинули 12 осіб та у зв’язку з вбивством посла РФ в Туреччині.

Про це повідомляє ВВС.

Видання відзначає, що в поліції Лондона вже повідомили про наявність "детальні планів" безпекових заходів протягом святкового періоду, але розглядають ці плани в якості запобіжного заходу".

"Як зазвичай, в якості запобіжного заходу, ми переглядаємо наші плани після нападів за кордоном, і ми робимо це в даний час після жахливих подій в Берліні і Анкарі вчора ввечері", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що поліція Великого Манчестера посилює вуличні патрулі.

Втім, силовики поки що вирішили не підвищувати рівень терористичної загрози у Британії після терактів, але зараз він позначений як "важкий", що означає високу ймовірність терористичної атаки.

У заяві Скотланд-Ярду також йдеться про те, сказав, що поліція також вивчає нові можливі терористичні загрози, серед яких і використання великих транспортних засобів.

Нагадаємо, ввечері в понеділок 19 грудня на відкритті виставки "Росія очима турків", організованої посольством Росії в Анкарі було вбито посла РФ Туреччині Андрія Карлова.

Пізнаіше цього вечора, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.