Підозрюваного в теракті на ярмарку у Берліні мали депортувати з Німеччини

Середа, 21 грудня 2016, 18:02

Громадянин Тунісу, підозрюваний в участі в нападі на різдвяній ринок в Берліні, мав контакти з ісламістами в Північному Рейні-Вестфалії і був відомий німецьким органам безпеки.

Про це заявив міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Ральф Егер, повідомляє Deutsche Welle.

"Органи безпеки обмінювалися знахідками та інформацією про цю людину з антитерористичним центром у листопаді 2016 року", - сказав Егер.

За його словами, підозрюваний подав клопотання про надання притулку в Німеччині і його клопотання було відхилено в липні.

Спроби депортувати його в Туніс були невдалими, оскільки він не мав документів, що засвідчують особу, і туніська влада не визнавала, що він був громадянином цієї країни.

Він переїхав в Берлін в лютому 2016 року і збирався залишитися у німецькій столиці. При цьому він використовував кілька різних імен.

Нагадаємо, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

Пізніше стало відомо, що у кабіні вантажівки було знайдене тіло польського водія авто, тоді як нападнику вдалося втекти і його досі розшукує поліція.

Згодом стало відомо, що поліція розшукує громадянина Тунісу за підозрою у причетності до теракту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: