ЄС виділяє Італії додаткові 38 млн євро на боротьбу з міграційною кризою

П'ятниця, 23 грудня 2016, 14:27

Єврокомісія ухвалила рішення про виділення додаткових 38,2 млн євро Італії в рамках екстреного фінансування для того, аби допомогти у вирішенні проблем з хвилею мігрантів.

Про це йдеться у прес-релізі Єврокомісії.

"Кошти надійдуть з Фонду внутрішньої безпеки (ISF) і Фонду з надання притулку, міграції та інтеграції Фонду (AMIF). 13,5 млн євро будуть надані міністерству внутрішніх справ Італії для покращення прикордонного та міграційного менеджменту та підтримки проектів, спрямованих на впровадження стандартних операційних процедур, які покращують зовнішній прикордонний контроль та нагляд, а також зміцнення служб охорони здоров'я і мовного та міжкультурного посередництва", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі також повідомили про надання додаткових 22,2 млн євро італійському міністерства оборони (€16,7 млн) та італійській береговій охороні (€5,5 млн) для покращення надання медичної допомоги і для порятунку мігрантів у морі.

"Ще 2,5 млн євро будуть надані італійському МВС для покращення забезпечення неповнолітніх мігрантів, які прибули до Європи без супроводу дорослих", – резюмують у прес-службі.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія виділяє Болгарії додаткові 48,2 млн євро для покращення захисту кордону та управління міграційними потоками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.