Референдум в Італії: зміни до Конституції підтримали 3 регіони з 20

інфографіка
Понеділок, 5 грудня 2016, 09:47

На референдумі в Італії щодо внесення змін в Конституції лише три регіоні погодилися з пропозиціями прем’єр-міністра Маттео Ренці.

Про це повідомляє la Repubblica.

Пропозиції зменшити повноваження регіонів і зміцнити центральну владу підтримали лише в двох центральних областях Емілія Романья і Тоскана, і автономному окрузі Трентіно-Альто-Адідже на півночі країни.

натисніть для збільшення 

Решта 17 регіонів висловилися проти змін до Конституції, найбільший спротив був на півдні країни (Сицилія, Калабрія) та острові Сардинія, де проти проголосували більше 70% італійців.

За офіційними даними, явка на референдумі склала 68,48% або 31 997 916 осіб. З них, 59,11% проголосували проти зміни Конституції.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Маттео Ренці оголосив про свою відставку після того, як стало відомо, що італійці не підтримали його пропозиції.

На референдум було винесене питання про схвалення законопроекту щодо зміни Конституції Італії, в результаті якого кардинально змінилася би політична система країни: передбачалися зміни порядку формування Сенату, скорочення його чисельності, зменшувалися функції і повноваження, скорочувалося фінансування.

Критики конституційної реформи наполягали, що у випадку ухвалення змін до основного закону, Італія була би позбавлена системи демократичних стримувань і противаг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: