ЄК почала розслідування проти семи країн ЄС через скандал з Volkswagen

Четвер, 8 грудня 2016, 18:17

Єврокомісія розпочала розслідування щодо семи країн-членів ЄС у зв'язку з "дизельним скандалом", в центрі якого опинився автовиробник Volkswagen.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Єврокомісія почала процедуру через недотримання законів щодо Чехії, Німеччини, Греції, Литви, Люксембургу, Іспанії і Великої Британії, які не наклали системи санкцій для стримування виробників автомобілів, які порушили законодавство щодо викидів.

Повідомляється, що Єврокомісія розпочала рослідування щодо цих країн на підставі того, що вони ігнорували правила ЄС щодо схвалення типу транспортного засобу.

За даними видання Deutsche Welle, Брюссель звинувачує уряд ФРН в тому, що він не покарав автоконцерн Volkswagen за маніпулювання даними про викиди, які виробляють автомобілі. 

У випадку з ФРН і Британією Єврокомісія виявила ще й інше можливе порушення: обидві країни підозрюються в тому, що вони не надали Брюсселю всієї інформації за результатами проведених ними досліджень на національному рівні.

Брюссель, зокрема, перевіряє обгрунтованість поблажок, які були надані ФРН і Британією автоконцерну Volkswagen у використанні вимикаючих пристроїв у системі очищення вихлопу.

Розпочата Єврокомісією процедура передбачає цілий ряд етапів, які в кінцевому підсумку можуть призвести до позову в Європейському суді або штрафів.

Нагадаємо, у вересні 2015 року в США з'ясували, що автоконцерн Volkswagen маніпулював результатами екологічних тестів на дизельних машинах. Цей скандал вплинув і на автовиробника Volkswagen, і на автоіндустрію в цілому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.