Лавров: американські дипломати займаються шпигунством

Вівторок, 17 січня 2017, 10:23

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що американські спецслужби намагалися завербувати високопоставлених російських дипломатів.

Про це Лавров сказав у Москві під час великої прес-конференції за підсумками діяльності російської дипломатії в 2016 році.

Лавров заявив, що під час другого терміну адміністрації президента Барака Обами зростала вербувальна активність США щодо російських дипломатів.

За його словами, американські спецслужби намагалися зробити вербувальні пропозиції послу вищої ланки. "Намагалися засунути в машину і дати $10 тисяч", - заявив він.

Лавров також заявив, що представники США намагалися проникнути на російські об'єкти, правда, не уточнив, на які саме.

За його словами, американські дипломати також були помічені переодягненими на різних мітингах і акціях протесту.

Нагадаємо, у грудні 2016 року президент США Барак Обама підписав указ про нові санкції щодо Росії. Вони стосуються шести осіб і п'яти російських організацій, включаючи ФСБ. Зокрема, до санкційного списку потрапили керівник ГРУ Генштабу Ігор Коробов і три його заступники.

Також США висилають 35 російських дипломатів із Вашингтона і Сан-Франциско. Причиною вказувалася кампанія з переслідування з боку Росії американських дипломатів у Москві.

Після цього глава МЗС РФ Сергій Лавров запропонував президенту РФ Володимиру Путіну так само вислати з Росії 35 американських дипломатів, а також заборонити представникам американської дипмісії користуватися дачею в Срібному бору і складом на одній з вулиць Москви.

Однак Путін заявив, що Росія не висилатиме американських дипломатів. Обраний президент США Дональд Трамп похвалив Путіна за таке рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: