Путін: Росія не висилатиме американських дипломатів

П'ятниця, 30 грудня 2016, 14:43

Росія не висилатиме американських дипломатів у відповідь на аналогічні дії Сполучених Штатів, спричинені кібератаками Росії на США під час минулих президентських виборів.

Це випливає із заяви президента РФ Володимира Путіна, розміщеної на президентському сайті.

"Ми не будемо створювати проблем для американських дипломатів. Ми нікого не будемо висилати. Ми не будемо забороняти їхнім сім'ям і дітям користуватися звичними для них місцями відпочинку в новорічні свята", - заявляє Путін.

Водночас застосовані американською адміністрацією санкції в Кремлі розцінюють "як провокаційні, спрямовані на подальший підрив російсько-американських відносин".

"Це явно суперечить корінним інтересам як російського, так і американського народів. З урахуванням особливої відповідальності Росії та США за збереження глобальної безпеки – завдає шкоди і всьому комплексу міжнародних відносин", - заявляє Путін.

Нагадаємо, президент США Барак Обама підписав указ про нові санкції щодо Росії. Вони стосуються шести осіб і п'яти російських організацій, включаючи ФСБ. Зокрема, до санкційного списку потрапили керівник ГРУ Генштабу Ігор Коробов і три його заступники.

Також США висилають 35 російських дипломатів із Вашингтона і Сан-Франциско. Вони зобов'язані залишити країну протягом 72 годин. Причиною вказується кампанія з переслідування з боку Росії американських дипломатів у Москві.

Раніше сьогодні глава МЗС РФ Сергій Лавров запропонував Путіну так само вислати з Росії 35 американських дипломатів, а також заборонити представникам американської дипмісії користуватися дачею в Срібному бору і складом на одній з вулиць Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.