У ФРН власникам дронів видаватимуть ліцензії та спеціальні дозволи

Середа, 18 січня 2017, 19:07

Німецький уряд затвердив нові правила володіння та використання дронів у приватному секторі з метою упорядкувати використання безпілотників, щоб уникнути нещасних випадків і захистити приватне життя громадян.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією видання в Німеччині у 2016 році налічувалося близько 400 000 безпілотників.

Відомо, що запропоновані урядом правили включають в себе зобовʼязання власників безпілотників оформлювати спеціальні ліцензії для використання дронів певних вагових категорій.

Також за новими правилами власникам дронів доведеться або пройти тест на використання безпілотників або мати ліцензію пілота і бути не молодшими 16 років для того, щоб отримати ліцензію на володіння безпілотними літальними апаратами, які важать більше 2 кг.

Для дронів вагою п'ять кілограмів і більше, або ж для використання безпілотних літальних апаратів у нічний час, від урядових установ потрібно буде отримати спеціальний дозвіл. В той же час авіаційні клуби будуть звільнені від цих правил.

Крім того, Федеральне міністерство дорожнього руху запропонувало обов'язкове маркування і суворі правила щодо дозволених місць використання дронів. Нові правила передбачають, що безпілотники вагою понад чверть кілограма повинні будуть мати позначення на якому буде вказане прізвище, імʼя та адреса власника.

Крім того, буде запроваджена заборона на польоти дронов біля житлових будинків на висоті, вищій за житловий будинок без згоди господаря будинку або його мешканців. Використання дронів також буде заборонено в заповідниках, в'язницях, на заводах, над натовпами людей і місцями, де працюють поліція або пожежники. Також нові правила передбачають встановлення максимальної висоти польоту дронів не вище 100 метрів.

Видання також нагадує, що використання дронів приватними власниками у Німеччини вже заборонене в аеропортах та їх околицях.

Для того, аби запропоновані урядом правила стали законом, їх мають ухвалити федеральні збори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.