Фійон назвав звинувачення на його адресу спробою перевороту "лівих" сил

Середа, 1 лютого 2017, 15:28

Кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон назвав висунуті на його адресу звинувачення у фінансових зловживаннях "спробою інституційного державного перевороту", яка була організована лівими політичними силами.

Про це Фійон заявив на зустрічі з депутатами від партії "Республіканці", яка висунула його кандидатом в президенти, повідомляє Reuters.

"Ми маємо справу з інституційним державним переворотом "лівих", - процитував слова Фійона член парламенту від партії "Республіканці", який був присутній на зустрічі.

Депутат також розповів, що Фійон попросив своїх коллег "протриматися протягом 15 днів" – достатньо для офіційного розслідування справи за оприлюдненими у ЗМІ звинуваченнями.

"Ніхто не зупинить Франсуа Фійона і правих у прагненні взяти участь у першому турі президентських виборів і потім у другому турі", - заявив пізніше прес-секретар Фійона Тьєррі Солер.

Нагадаємо, 31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійон і двоє його синів отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Раніше повідомлялося, що Пенелопа Фійон заробила півмільйона євро за 10 років на посаді помічника в офісі чоловіка, коли він був сенатором. Але при цьому журналісти заявили, що не знайшли ніяких доказів її роботи.

Фійон минулого тижня спростував всі звинувачення і сам розповів, що крім дружини в його офісі працювали також двоє синів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.