У WikiLeaks заявили, що мають тисячі документів щодо Ле Пен і Фійона

Середа, 1 лютого 2017, 08:45

Керівництво сайту WikiLeaks повідомило про наявність у своїх архівах тисяч документів, що стосуються кандидатів у президенти Франції Марін Ле Пен і Франсуа Фійона.

"3630 документів з наших архівів - щодо французького кандидата у президенти Франсуа Фійона", - йдеться у повідомленні WikiLeaks в Твіттері.

"З наших архівів: 1138 документів стосуються кандидата у президенти Франції Марін Ле Пен", - йдеться в іншому повідомленні.

Раніше французькі ЗМІ повідомили, що дружина Франсуа Фійона Пенелопа Фійон заробила півмільйона євро за 10 років на посаді помічника в офісі чоловіка, коли він був сенатором. Але при цьому журналісти заявили, що не знайшли ніяких доказів її роботи.

Після широкого розголосу французьке управління по боротьбі з фінансовими злочинами розпочало попереднє розслідування щодо розкрадання державних коштів та зловживання соціальними благами.

Пізніше у французьких ЗМІ з’явилися нові звинувачення щодо дружини і дітей Фійона, які начебто отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.