Lufthansa і пілоти ухвалять рішення щодо тарифної суперечки до 15 лютого

П'ятниця, 10 лютого 2017, 18:09

Компанія Lufthansa та профспілка пілотів на наступному тижні ухвалить рішення щодо пропозиції посередника на переговорах для врегулювання тарифної суперечки, в тому числі і щодо зарплати.

Про це пише Reuters.

"Профспілка пілотів та компанія на наступному тижні будуть вирішувати, приймати чи ні угоду, запропоновану посередником для врегулювання тривалого трудового спору, в тому числі й щодо зарплати", – йдеться у повідомленні.

Агенція повідомляє, що посередник Гюнтер Плойгер, колишній дипломат, представив свою пропозицію за закритими дверима в п'ятницю, після чого Lufthansa і профспілка домовилися ухвалити рішення щодо пропозиції до 15 лютого.

Як відомо, пілоти авіакомпанії Lufthansa вже 15 разів з початку 2014 року страйкували через суперечки з керівництвом з питань оплати та дострокового виходу на пенсію.

До початку процесу переговорів, пілоти запросили підвищення середньої річної зарплати на 3,7% за п'ятирічний період заднім числом, починаючи з 2012 року, коли була закінчила діяти остання колективна угода пілотів з компанією. Пілоти стверджують, що таке збільшення буде означати зростання поточної зарплати майже на 20%.

Компанія запропонувала збільшення на 4,4% в два етапи, за 2016 і 2017 роки, а також одноразову доплату розміром 1,8 місячної зарплати.

Нагадаємо, наприкінці минулого року профспілка пілотів Vereinigung Cockpit (VC) ухвалила рішення призупинити страйк пілотів Lufthansa і повернутися за стіл переговорів з керівництвом компанії задля вирішення суперечки щодо зарплати.

Як повідомлялося, останній шестиденний страйк у листопаді минулого року коштував авіакомпанії близько 100 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.