Чиновниць уряду Швеції розкритикували за візит в хіджабах до Ірану

фото
Вівторок, 14 лютого 2017, 08:39

Шведський уряд, який називає себе "першим феміністським у світі", виявився в епіцентрі скандалу через носіння жінками, членами урядової делегації, хіджабів під час візиту до Ірану.

Про це повідомляє The Local.

Минулого тижня в Тегерані побувала делегація на чолі з міністром торгівлі Швеції Анн Лінде.

Повідомляється, що було зроблено фото, на якому вона та інші жінки-члени делегації носили хіджаби під час поїздки.

 Фото з сайту The Guardian
Фото Ebrahim Noroozi/AP

Цей факт викликав дебати у соціальних медіа з приводу того, чи повинні члени "першого у світі феміністського уряду" так поводитися.

Лідер опозиційної ліберальної партії Швеції Ян Бйорклунд розкритикував Лінде, заявивши, що вона не повинна була носити одяг, який є "частиною патріархального гніту", та що такий крок був "руйнівним для феміністської зовнішньої політики".

За словами міністра торгівлі Швеції, вона та інші члени делегації під час офіційного візиту до Ірану були змушені одягти хустки згідно з законом країни, де вони перебували.

Видання The Guardian повідомляє, що носіння хіджабу є невід'ємною частиною політики Ірану починаючи з революції 1979 року, а жінки, які приїжджають до країни, дотримуються цього правила на іранській території.

Повідомляється, що візит мав на меті поліпшити шведські торговельні зв'язки з Іраном, зокрема щодо збільшення експорту Швеції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.