Трамп кілька тижнів знав, що Флінн ввів в оману Білий дім щодо контактів з РФ

Середа, 15 лютого 2017, 09:31

Президент США Дональд Трамп знав кілька тижнів, що радник з національної безпеки Майкл Флінн ввів в оману Білий дім про свої контакти з Росією, але не відразу попросив його про відставку.

Про це заявив представник адміністрації США Шон Спайсер, передає Reuters.

За його словами, Трамп був поінформований наприкінці січня про те, що Флінн не сказав віце-президенту Майку Пенсу всю правду щодо розмов, які він мав, перш ніж Трамп вступив на посаду, з послом Росії в США.

Прес-секретар Марк Лоттер повідомив, що Пенс дізнався про "неповну інформацію", яку він отримав від Флінна, лише в кінці минулого тижня.

За словами прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера, президент США Дональд Трамп попросив про відставку Майкла Флінна через втрату довіри до свого радника з національної безпеки, але не через порушення закону.

Раніше повідомлялося, що під час виборчої кампанії консультанти високого рівня, близькі до теперішнього президента США Дональда Трампа, були на постійному зв'язку з росіянами - теперішніми та колишніми представниками спецслужби, які відомі американській розвідці.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом, і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

Детальніше про причини відставки Флінна читайте в статті на ЄвроПравді: "Перша втрата Трампа на російському фронті: чому пішов у відставку радник президента з нацбезпеки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.