Помічники Трампа контактували з представниками спецслужби РФ в ході кампанії

Середа, 15 лютого 2017, 08:22

Під час виборчої кампанії консультанти високого рівня, близькі до теперішнього президента США Дональда Трампа, були на постійному зв'язку з росіянами - теперішніми та колишніми представниками спецслужби, які відомі американській розвідці.

Про це повідомляє CNN з посиланням на представників правоохоронних органів та адміністрації.

"За даними американських чиновників, знайомих з цим питанням, ще тоді обраний президент Трамп та президент США Барак Обама були проінформовані про деталі великих зв'язків між підозрюваними російськими оперативниками та особами, пов'язаними з кампанією Трампа та бізнесом Трампа", - зазначає видання.

Повідомляється, що частота зв'язків на початку літа та близькість до Трампа тих, хто бере в цьому участь, подали тривожний сигнал американським спецслужбам та правоохоронним органам.

Їхні повідомлення були перехоплені в ході рутинного збору розвідувальних даних щодо російських чиновників та інших громадян Росії, відомих американській розвідці.

За даними видання, серед тих, хто регулярно спілкувався з російськими громадянами були тоді - голова кампанії Пол Манафорт та Майкл Флінн, який потім став радником президента США.

Чиновники наголосили, що контакти між персоналом кампанії та представниками іноземних держав не є рідкістю.

Проте ці повідомлення виділялися своєю частотою та рівнем залученості консультантів Трампа.

Занепокоєння викликали перехоплені повідомлення між російськими чиновниками до і після виборів, які обговорювали те, що мають "особливий" доступ до Трампа.

Повідомляється, що в інтерв'ю, Манафорт категорично заперечував, що він був у контакті з росіянами, відомими американській розвідці.

"Це 100% неправда... Я не можу повірити, що вони включили мене у щось подібне", - заявив він.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом, і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

Низка конгресменів від Демократичної партії США вимагали провести розслідування дій Майкла Флінна.

Також стало відомо, що демократи вимагали від радника Трампа з нацбезпеки пояснити "гонорари" з РФ.

Детальніше про чому Флінн пішов у відставку читайте в статті на ЄвроПравді: Перша втрата Трампа на російському фронті: чому пішов у відставку радник президента з нацбезпеки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.