Офіцери, що застрелили берлінського терориста, робили фашистські заяви

Фото
Середа, 15 лютого 2017, 14:18

Двоє італійських поліцейських, які були проголошені героями за те, що вбили берлінського нападника на Різдвяний ярмарок Аніса Амрі, робили профашистські заяви у соцмережах.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами джерела, знайомого з ситуацією, уряд Німеччини розглядав питання нагородження національною відзнакою двох італійських поліцейських, проте відмовився від цієї ідеї, коли стало відомо про їхні профашистські пости у соцмережах.

Рік тому 29-ти річний Лука Ската (поліцейський, який вистрілив у Амрі), розмістив фотографію на Instagram, де він робить нацистське привітання, додавши хештег #romanosaluto або "римський салют" (жест, який був прийнятий італійською фашистською партією, перш ніж практикувався членами німецької нацистської партії).

Фото з сайту Daily Mail 

Такий жест вважається кримінальним злочином в Німеччині.

Другий поліцейський, 36-річний Крістіан Мовіо (який був поранений в плече, в результаті перестрілки у Мілані) у 2014 році розмістив фото із зображенням пляшки Кока-Коли з іменем "Адольф" та портрет Гітлера з написом: "Спасибі братан".

 Мовіо у лікарні після поранення (фото з сайту The Guardian)

Крім того, обидва офіцери поширювали статті з ксенофобського сайту. Повідомляється, що їхні профілі в соціальних мережах були видалені після того, як було застрелено Аніса Амрі.

Нагадаємо, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

За підозрою у причетності до теракту поліція розшукувала громадянина Тунісу.

Підозрюваного Аніса Амрі було вбито у передмісті італійського міста Мілан в п'ятницю, 23 грудня.

Амрі був застрелений після того, як почав кричати  "Аллах Акбар" та стріляти у двох поліцейських, які попросили його пред'явити документи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.