Британія "не купуватиме" підтримку Brexit у країн Східної Європи – міністр

Вівторок, 21 лютого 2017, 13:36

Британський міністр з Brexit Девід Девіс у вівторок спростував повідомлення ЗМІ про те, що уряд Терези Мей нібито планував виплатити країнам-членам ЄС зі Сходу Європи за підтримку Британії під час переговорів з Брюсселем щодо Brexit.

Про це пише AFP.

Девід Девіс описав як "неправдоподібну" нещодавню інформацію, розтиражовану низкою британські ЗМІ, про те, що уряд Мей збирається забрати кошти, виділені на проекти в Африці і Азії, та направити їх до країн Балтії та інших держав Східної Європи.

"Про цю історію я дізнався з газет. Вона мені здається абсолютно неправдоподібною. Ми ще не почали переговори (щодо виходу з ЄС. – Ред.), але я не думаю, що вони відбуватимуться саме в такий спосіб", – сказав Девіс журналістам після переговорів із міністром закордонних справ Латвії Едгаром Ринкевичем у Ризі.

Девіс також запевни Ринкевича в тому, що Велика Британія хотіла б зберегти рівні права для громадян ЄС (у тому числі і для громадян Латвії. – Ред.), які житимуть у країні після Brexit. 

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія хоче, щоб Велика Британія робила внесок у проекти ЄС протягом чотирьох років після того, як буде підписано угоду щодо Brexit, а останні виплати триватимуть до кінця 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.