Папа Римський застерігає від популізму і страхів щодо мігрантів

Вівторок, 21 лютого 2017, 16:38

Папа Римський Франциск закликав у вівторок до радикальної зміни ставлення до мігрантів і утримуватися від "популістської риторики" щодо біженців.

Про це повідомляє Reuters.

Понтифік вважає, що мігрантів потрібно зустрічати з гідністю. Також він засудив "популістську риторику", яка підживлює страх та егоїзм в багатих країнах.

За словами Франциска до мігрантів не слід ставитися як до суперників, натомість влаштувати варто їх "відповідально і гідно" приймати, особливо тих, які рятуються від війни.

"Неприйняття мігрантів, в кінцевому рахунку, криється  егоцентризмі та посилюється популістською риторикою, тому необхідно змінити таке ставлення, щоб подолати байдужість і протидіяти страхам і щедро вітати, хто стукає в наші двері", – заявив Франциск у своєму зверненні до учасників конференції з міграції в Римі.

Агенція нагадує, що популістські антиіммігрантські партії досягли успіху в низці європейських країн, включаючи Італію, Францію і Нідерланди, де антимусульманський політик Герт Вілдерс в суботу почав свою виборчу кампанію обіцянкою розправитися з "марокканською мерзотою".

Нагадаємо, уряд Німеччини планує, що цього року з країни буде депортована рекордна кількість мігрантів, яким було відмовлено у наданні притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.