МЗС РФ звинувачує уряд Чорногорії у проведенні "антиросійської кампанії"

Середа, 22 лютого 2017, 16:17

Росія вважає, що влада Чорногорії проводить у країні "антиросійську кампанію", і саме в рамках цієї кампанії звучать звинувачення про спробу втручання у вибори.

Про це заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова.

"Ця кампанія не нова, вона просто проходить новий етап своєї розкрутки, за якої, звичайно, стоїть чорногорська влада. Як ми розуміємо, голова уряду Чорногорії Д. Маркович не втримався від того, щоб не приєднатися і взяти участь у тезах, які останнім часом в широко використовується в США та ЄС тези, звинувативши Москву і якісь російські "спецслужби" у втручанні у виборчі процеси в цій країні", - сказала Захарова.

Нагадаємо, спеціальний прокурор Чорногорії заявив, що деякі державні структури Росії причетні до підготовки путчу в день парламентських виборів минулого року.

16 жовтня 2016 року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

Зараз двох підозрюваних розшукує Інтерпол. У них є російське громадянство, і вони, як стверджує The Telegraph, курирували підготовку до держперевороту.

Раніше прокуратура Чорногорії називала двох росіян - Едуарда Широкова і Володимира Попова - організаторами спроби держперевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.