Британія обмежить вільний рух нових мігрантів з ЄС одночасно з запуском Brexit - ЗМІ

Понеділок, 27 лютого 2017, 12:34

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей готова припинити вільний рух нових мігрантів з країн ЄС одночасно із запуском переговорів щодо виходу країни з Євросоюзу.

Про це повідомляє The Telegraph.

Як очікується, Тереза Мей заявить, що громадяни країн ЄС, які прибудуть у Британію після запуску статті 50 Договору про ЄС, більше не матимуть автоматичного права лишатися у країни постійно.

Видання також зазначає, що права тих, хто прибув до Британії ще до початку Brexit, будуть захищені якщо британські громадяни матимуть такий самий захист у країнах, де вони мешкають.

Тереза Мей може оголосити про обмеження вільного руху нових мігрантів з ЄС в районі 15 березня – очікується, що на той час парламент проголосує за законопроект, який дозволить почати Brexit.

Зазначається, що такий крок може поставити британського прем’єра у стан протистояння з ЄС, який наполягає на тому щоб обмеження свободи пересування вводилися не раніше 2019 року. У британському ж уряду стурбовані тим, що очікування кінця переговорів може призвести до сплеску міграції і до Британії переїде "половина Болгарії і Румунії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.