Естонія готова протистояти фейковим новинам з РФ – премʼєр

Вівторок, 28 лютого 2017, 17:47

Прем'єр-міністр Естонії заявив, що його країна цілком здатна  протистояти фейковим новинам, які розповсюджує Росія.

Про це пише Reuters.

Агенція нагадує, що початку цього місяця НАТО звинуватив Росію, у неправдивому повідомленні про зґвалтування німецькими солдатами громадянки Литви.

За словами прем'єр-міністра Естонії Юрі Ратаса, інформаційних атак з боку РФ щодо1000 військовослужбовців з Великої Британії, Франції та Данії, які почнуть прибувати в прибалтійські країни в березні, буде більше, проте його країна готова.

"Ми сьогодні багато робимо ... посилюємо стратегічні комунікації всередині країни, в уряді", – сказав він в інтерв'ю Reuters.

"Фейкові новини не мають значного впливу на наше  суспільство. Я сподіваюся і впевнений, що ми готові протистояти такого роду фальшивим повідомленням і фейковим новинам", – додав глава естонського уряду.

За словами розвідка Естонії очікує посилення російської активності, у 2017 році за такими темами: розгортання військ НАТО; головування Естонії в Європейському Союзі у другому півріччі; місцеві вибори у країні, які відбудуться у жовтні; і російські військові навчання під кодовою назвою "Захід".

Раніше Ратас заявляв, що дії Росії в Криму, на сході України, частині території Грузії та Молдові ставлять серйозні виклики перед Естонією та її союзниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.