Меттіс застеріг КНДР щодо застосування ядерної зброї проти США чи країн-союзників

П'ятниця, 3 лютого 2017, 13:00

Міністр оборони США Джеймс Меттіс попередив КНДР про те, що будь-яке використання ядерної зброї Північною Кореєю проти Сполучених Штатів або їх союзників призведе до ефективної та нищівної відповіді.

Про це він заявив під час свого дводенного візиту до Південної Кореї, повідомляє The Associated Press.

"Північна Корея продовжує запускати ракети, розробляти свою програму щодо ядерної зброї, а також продовжує загрозливу риторику та поведінку", - заявив Меттіс.

"Зобов'язання Америки щодо захисту союзників та відстоювання тривалих гарантій стримування залишаються непорушними: будь-який напад на Сполучені Штати, чи на наших союзників буде відбитий, будь-яке застосування ядерної зброї призведе до ефективної та нищівної відповіді", - заявив він.

Повідомляється, що Меттіс також обговорив з Південною Кореєю графік розгортання передової американської системи протиракетної оборони, протиракетного комплексу рухомого наземного базування для висотного позаатмосферного перехоплення ракет середньої дальності (THAAD) з метою зміцнення захисту Південної Кореї і Японії, а також американських військ, дислокованих в обох країнах — від північнокорейських ракет.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея знову перезапускає ядерний реактор для виробництва плутонію, саме в той період, коли стало відомо, що міністр оборони США Джеймс Меттіс готується відвідати сусідні Південну Корею і Японію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.