У Середземному морі за добу врятували 1750 мігрантів, які прямували до ЄС

П'ятниця, 3 лютого 2017, 13:26

Італійська берегова охорона повідомила в четвер, 3 лютого, що протягом останніх 24 годин в Середземному морі були врятовані 1750 мігрантів, які направлялися до Європи, саме напередодні саміту лідерів Європейського Союзу, де мають обговорити питання міграції.

Про це повідомляє AFP.

За інформацією італійської берегової охорони, близько 450 осіб були врятовані у четвер під час п'яти окремих операцій, та ще понад 1300 осіб були врятовані перед цим, які направлялися до Європи на 13 саморобних човнах.

Напередодні зустрічі на Мальті італійський прем'єр Паоло Джентілоні та його лівійський колега підписали угоду в Римі щодо боротьби з контрабандою мігрантів у цій північноафриканській країні.

Італія пообіцяла виділити гроші, провести навчання берегової охорони та надати обладнання для надання допомоги уряду та закликала лідерів ЄС зробити те саме, з метою вирішення міграційної кризи.

В Італії повідомляють, що у січні 4480 мігрантів були врятовані та привезені в країну, в той час, за даними ООН, понад 220 осіб померли або зникли безвісти у морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: