Польща надішле РФ ноту з проханням пояснити, чому вона не віддає уламки Ту-154

Вівторок, 7 лютого 2017, 11:49

МЗС Польщі направить до РФ ноту з питанням, які слідчі дії протягом останнього року призвели до того, що Росія не повернула уламки Ту-154, який розбився в 2010 році під Смоленськом.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі радіо  RMF FM, йдеться у повідомленні польського зовнішньополітичного відомства.

За його словами, уряд Польщі протягом останнього року намагався отримати від Росії уламки літака "нормальними дипломатичними методами".

"Оскільки дипломатичні можливості вичерпані, ми вважаємо, що наступним кроком наразі є направлення ноти до росіян з питанням, які слідчі дії протягом останнього року вони проводили, що завадило їм повернути уламки", - сказав Ващиковський.

За словами міністра, якщо Польща не отримає позитивної відповіді, то "подасть скаргу до Міжнародного суду зі звинуваченням у крадіжці польського майна".

"Тоді ми будемо будувати міжнародну коаліцію, створити міжнародний тиск з участю інших союзників, які внесуть це питання до порядку денному переговорів з Росією", - заявив Ващиковський.

Як раніше повідомлялося, в уряді Польщі заявили, що готують скаргу до Міжнародного Суду ООН через російське розслідування у справі Смоленської катастрофи та через відмову Росії повертати уламки літака ТУ-154М.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.