У Сербії подали скаргу на двох офіцерів, які вчили стріляти футбольних фанатів

Середа, 8 лютого 2017, 18:45

У спілці Сухопутних військ Сербії заявили про реєстрацію заяви про порушення кримінальної справи щодо двох високопоставлених офіцерів, які підозрюються в тому, що дозволили членам однієї з футбольних груп користуватися зброєю армії для практики стрільби.

Про це повідомляє Balkaninsight.

У спілці повідомили, що змушені були відреагувати після того, як військові чиновники не змогли відповісти на внутрішні скарги.

"Ми маємо моральне і статутне зобов'язання реагувати. Всі повинні підкорятися закону", - заявив голова спілки Новиця Антіч.

"Ми отримали скаргу від членів спілки. Вони зверталися до високопоставлених людей в армії, але не отримали відповіді", - додав Антіч.

У скарзі генерал та генерал-полковник звинувачуються у зловживанні службовим становищем за те, що дозволили кільком людям, в тому числі трьом особам, що пов'язані з футбольним фанатським угрупованням, користуватися стрільбищем, зброєю та боєприпаси для навчання стрільби.

У спілці стверджують, що серед чоловіків, яким офіцери дозволили використовувати зброю сербської армії в період з лютого по червень 2016 року є Олександр Станкович, керівник угруповання фанатів команд бєлградського футбольного клубу "Партизан", який був убитий в жовтні минулого року.

Видання зазначає, що смерть Станковича, якого звинувачували у контрабанді та зберіганні наркотиків, викликала суперечки в Сербії. 

Серед тих, кому було дозволено користуватися зброєю був також один з членів фан-групи Велько Белів'юк, який був затриманий 3 лютого за підозрою в причетності до вбивства.

Повідомляється, що у Міністерстві оборони заявили, що будуть співпрацювати з відповідними органами для встановлення правди у цій справі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.