ЄС та 10 країн Азії погодилися відновити переговори щодо вільної торгівлі

П'ятниця, 10 березня 2017, 14:47

ЄС та Асоціація держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), куди входять 10 держав, в п'ятницю, 10 березня, домовилися працювати в напрямку відновлення переговорів про вільну торгівлю і протистояти тенденції до протекціонізму.

Про це повідомляє The Associated Press.

У спільній заяві міністри економіки 10 країн-членів Асоціації держав Південно-Східної Азії та єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом заявили про покращення глобальних економічних перспектив. Проте вони висловили застереження щодо невизначеностей, що виникають від "зростання протекціонізму та політики ізоляції".

"Ми бачимо тенденції протекціонізму і антиглобалізації по всьому світу", — заявила Мальмстрьом журналістам після зустрічі в п'ятницю міністрів економіки обох регіонів.

"Закриття кордонів та будування стін, підвищення тарифів — це не буде вирішенням проблеми, а швидше посиленням проблеми", - додала вона.

Повідомляється, що переговори між ЄС та Асоціацією держав Південно-Східної Азії щодо вільної торгівлі були запущені в 2007 році, проте були призупинені в 2009 році через розбіжності з приводу амбіцій щодо плану.

Колосальний розрив між багатими країнами ЄС і країнами Південно-Східної Азії, що розвиваються, також ускладнив переговори.

Тоді ЄС почав двосторонні торговельні переговори з окремими членами АСЕАН. ЄС має угоди про вільну торгівлю з В'єтнамом, Сінгапуром, а також веде переговори про укладення угод з Таїландом, Малайзією, Індонезією та Філіппінами. Іншими членами АСЕАН є М'янма, Камбоджа, Лаос і Бруней.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.