Мей розпочне Brexit не раніше останнього тижня березня

Вівторок, 14 березня 2017, 08:55

Прем'єр Британії Тереза Мей буде чекати до останнього тижня березня, щоб формально розпочати вихід Британії з ЄС, а не у вівторок, 14 березня, про що писали британські ЗМІ.

Про це повідомляє The Guardian.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що прем'єр-міністр, швидше за все, може почати процес Brexit вже на цьому тижні, якщо буде підписано всі необхідні документи, що дозволять розпочати формальний процес виходу з ЄС.

Проте джерела на Даунінг-стріт вже неодноразово заявляли, що Мей вживе заходів "до кінця березня". Проте вони не змогли спростувати повідомлення ЗМІ, що 50 стаття буде активована у цей вівторок.

Внаслідок цього у Вестмінстері з'явилися чутки, що затримка Brexit до 27 березня - була пов'язана з рішенням першого міністра Шотландії Нікола Стерджен щодо проведення другого референдуму про незалежність.

Одне з припущень полягає в тому, що Мей не хотіла активізовувати 50 статтю на наступний день після того, як Стерджен зробила свою заяву.

Нагадаємо, напередодні британський парламент схвалив законопроект, який дозволяє уряду Британії розпочати процедуру Brexit.

Раніше повідомлялося, що за даними британських ЗМІ, у разі успішного проходження законопроекту про запуск процедури згідно зі статтею 50 Лісабонського договору в парламенті, премʼєр-міністр Британії Тереза Мей може запустити Brexit вже у вівторок, 14 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.