Україна та Туреччина планують узгодити угоду по ЗВТ до кінця року

Вівторок, 14 березня 2017, 20:47

Україна і Туреччина до кінця 2017-го року планують узгодити угод про зону вільної торгівлі.

Про це заявили премʼєр-міністри країн Володимир Гройсман та Біналі Йилдирим під час візиту очільника українського уряду до Туреччини, повідомляє Anadolu.

"Україна і Туреччина до кінця поточного року планують узгодити угоди про зону вільної торгівлі, про взаємний захист інвестицій, а також про уникнення подвійного оподаткування", – повідомив премʼєр Туречини Йилдирим.

Він також відзначив, що Туреччина і Україна мають потенціал для розвитку співпраці у всіх галузях.

"Діалог з Україною знаходиться на задовільному рівні", – підкреслив Йилдирим.

В свою чергу, під час спільної прес-конференції прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Київ готовий до співпраці з Анкарою з питання спільного виробництва літаків.

"Туреччина та Україна мають хорошу технологічну інфраструктуру, і якщо об'єднати зусилля, то можна успішно налагодити спільне виробництво літаків", – відзначив Гройсман.

Він також підтвердив, що до кінця поточного року Туреччина та Україна планують узгодити угоду про зону вільної торгівлі, що дозволить збільшити двосторонній товарообіг і полегшити рух капіталу.

"У 2016 році товарообіг між двома країнами становив 3,1 мільярда доларів. Якщо докласти необхідних зусиль, то можна досягти цільового показника в 20 мільярдів доларів", – наголосив Гройсман.

Раніше повідомлялося, що Україна і Туреччина підписали угоду про про внесення змін до Угоди про умови взаємних поїздок громадян, що дозволить громадянам їздити за ID-картками без закордонних паспортів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.