У США не знайшли доказів, що Обама прослуховував Трампа

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:38

Комітет Сенату США з розвідки не знайшов жодних доказів щодо звинувачень президента США Дональда Трампа проти екс-президента Барака Обами щодо "прослушки" телефону.

Про це йдеться в офіційній заяві Комітету.

Голова сенатського Комітету з розвідки Річард Бурр та заступник голови Марк Ворнер зробили спільну заяву з приводу доказів того, що Трамп-Тауер прослуховувався протягом виборів 2016 року.

"Ґрунтуючись на доступній для нас інформації, ми не бачимо жодних ознак того, що Трамп-Тауер був об'єктом стеження з боку будь-яких елементів уряду Сполучених Штатів Америки до або після дня виборів 2016 року", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, нещодавно президент США Дональд Трамп звинуватив свого попередника Барака Обаму у прослуховуванні його телефону під час виборчої кампанії.

Після цього Трамп вимагав провести розсідування, чи справді екс-президент Барак Обама зловживав повноваженнями федеральних силових структур напередодні президентських виборів 2016 року, зокрема, чи здійснювалося прослуховування його телефону.

Згодом у Білому домі заявили, що не треба буквально сприймати заяву президента США Дональда Трампа про те, що Барак Обама прослуховував його телефон під час виборчої кампанії 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.