Суд Франції на місяць відклав рішення щодо екстрадиції екс-прем'єра Косова

Четвер, 2 березня 2017, 15:36

Французький суд у четвер відклав рішення щодо дозволу на екстрадицію колишнього прем'єр-міністра Косова Рамуша Харадіная до Сербії, де він розшукується за обвинуваченням у військових злочинах.

Про це повідомляє Associated Press.

Апеляційний суд у північно-східному місті Кольмар заявив, що погодився з проханням прокурора на відкладення розгляду для отримання додаткової інформації. Справа знову буде розглянута 6 квітня.

Як відомо, 4 січня французька поліція затримала Рамуша Харадіная після того, як він прилетів в країну на підставі ордера на міжнародний розшук від Сербії, яка хоче судити його за воєнні злочини.

Проте, французький апеляційний суд випустив Харадіная, і наказав йому залишатися у Франції до розгляду сербського запиту про екстрадицію.

Нагадаємо, у 2004 році Сербія видала міжнародний ордер на арешт Харадіная. Колишнього лідера повстанців під час війни 1998-1999 рр. у Косові, який був прем'єр-міністром у 2004 і 2005 роках,хочуть засудити за воєнні злочини, попри те, що він був двічі виправданий трибуналом ООН у Гаазі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: