Батько пілота Germanwings заявив, що його син не розбивав літак

Вівторок, 21 березня 2017, 12:21

Батько пілота авіакомпанії Germanwings Андреаса Любіца заявив, що має докази того, що його син навмисно не розбивав літак в Альпах в 2015 році.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Гюнтер Любіц скликав прес-конференцію у Берліні на цю п'ятницю - в другу річницю катастрофи, в якій загинули 150 осіб, щоб представити свої висновки за фактом катастрофи.

Любіц планує оскаржувати висновки німецької кримінальної справи за фактом аварії, яка завершилася в січні і встановила, що катастрофа А320 у французьких Альпах сталася через суїцидальні схильності другого пілота.

"Досі всі вірять в теорію про другого пілота, який був у депресії протягом тривалого часу і свідомо направив літак, який врізався в гору. Ми переконані, що це брехня", - йдеться у прес-релізі, який опублікував батько Любіца.

В п'ятницю він анонсував прес-конференцію разом з журналістом Тімом Ван Бевереном, якого він назвав "визнаним експертом в питаннях авіації".

Він додав, що після розслідування багато питань залишаються без відповіді, і деякі аспекти розслідування були проігноровані.

Нагадаємо, 24 березня 2015 року на півдні Франції розбився пасажирський літак Airbus 320 авіакомпанії Germanwings з 150 людьми на борту.

Слідство встановило, що другий пілот літака Андреас Любіц в момент катастрофи знаходився в кабіні один і не відповідав на заклики капітана впустити його. Тому було висловлено припущення, що Любіц міг свідомо розбити літак.

Пізніше слідчі встановили, що у другого пілота раніше були психічні проблеми і він неодноразово звертався до лікарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.