МЗС Туреччини викликало повіреного РФ після загибелі військового в Сирії

Четвер, 23 березня 2017, 12:00

Після загибелі турецького військовослужбовця в Сирії в результаті вогню, відкритого із зони, підконтрольної PYD/PKK МЗС Туреччини викликало тимчасового повіреного посольства Росії Сергія Панова.

Про це повідомляє Anadolu з посиланням на МЗС країни.

"До відома тимчасового повіреного було доведене занепокоєння Туреччини в цьому зв'язку і повідомлено, що в разі повторення інциденту, проти терористичної організації будуть вживатися відповідні заходи", – цитує агенція заяву МЗС Туреччини.

Повідомляється також, що офіційний представник МЗС Туреччини Хусейн Мюфтюоглу заявив про те, що Туреччина очікує від Москви дій щодо закриття офісу PYD (сирійське крило "Робітничої партії Курдистану").

Як відомо, турецька армія воює на півночі Сирії і проти ІДІЛ, і проти курдів із YPG, оскільки вважає YPG сирійським відгалуженням забороненої в Туреччині "Робітничої партії Курдистану".

Раніше повідомлялося, що Ердоган планує звільнити сирійське місто Манбідж від курдів.

Манбідж знаходиться за 50 км від Ель-Баба, звільненого минулого тижня, і контролюється угрупованням Загонів народної самооборони (YPG та PYD), яке Анкара вважає відгалуженням терористичної Робітничої партії Курдистану (РПК).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.